Monday, May 14, 2012

Allah Make Series...

Posted by Siti Mazlita |
Kali ni posting ini hanya sekadar coretan dan sedikit perkongsian bersama.. Baru-baru ini, ummi sempat menjelajah ke KLIBF 2012 di PWTC...klu dulu ummi sebagai "penjual" kini datang sebagai "pembeli"...:)

Tujuan dan niat ummi datang adalah untuk mencari buku untuk si kecik Mukhlis...memandangkan dia dah boring dengan buku yang ada di rumah dan sangat excited kalau jupe dengan buku baru. Booth pertama yang ummi jumpe dan singgah, "Saba Islamic Media". Excited jugak tengok di rak-rak buku mempamerkan buku-buku untuk anak-anak...Maka ummi belek satu persatu yang sesuai dengan umur Mukhlis yang baru 2 tahun..kebanyakan buku adalah buku bacaan yang sesuai untuk kanak-kanak 4tahun ke atas...

Memandangkan budget diperuntukkan untuk buku yang "seusia" dengan umur si comel..maka akhirnya ummi terjupe dan ditaqdirkan untuk membeli buku ini....






Ummi rasa sangat-sangat berbaloi..mukhlis sangat suka n excited...even dia dah boleh baca mana word yang dia selalu jupe..-ingat lagi sharing on repeatation- paling best part page yang last sekali setiap buku...dia akan tulis Allah makes cat, contohnya..so dia dh boleh baca terus...ayat dalam buku ni pendek dan mudah untuk anak yang seusia mukhlis untuk membaca..alhamdulillah...at least dia dah boleh membaca perkataan "Allah"!!!

Set ini ade 2 jenis..softcover dan hardcover...ummi pilih hardcover supaya tahan lama...yang kedua sebab ade flash card...Kalau mommies berminat nk mencuba dan memiliki buku ni..blh menjengah je fb: http://www.facebook.com/MyBabyCanRead

Semoga ade manfaatnya insyaallah!

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan sebarang komen / cadangan / pertanyaan anda di sini:
*
*
*
*

Visitor

Nak tanya..?

Followers

 

My Blog List

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by mybabycanread :)