Thursday, December 10, 2015

Kualiti Flash Felt Hijaiyah

Posted by Unknown |

Kualiti Flash Felt Hijaiyah


Bagi memastikan kualiti produk yang kami hasilkan adalah yang terbaik, pihak pengurusan telah membuat saringan dan penyelidikan bagi material felt yang terdapat di Malaysia. Terdapat beberapa jenis felt yang boleh digunakan, polyester felt dan acrylic felt.

Acrylic felt adalah felt yang lembut dan diperbuat daripada acrylic iaitu plastik yang menyerupai wool felt. Polyester felt pula diperbuat daripada 100% polyester yang mempunyai campuran tertentu dan gred mengikut ketebalan dan kelembutan material. Ketebalan antara 1mm - 1.3mm yang sesuai untuk membuat produk handmade seperti beg, purse, wording, applique, embellishment, keychain dan sebagainya. Ia tidak begitu mudah berbulu dan mudah dipotong serta tahan lasak.

Berbanding acrylic felt, ia agak berbulu dan tidak boleh digunakan untuk membuat flash felt. Oleh itu, kami telah memilih polyester felt untuk menghasilkan produk "FLASH FELT HIJAIYAH" dengan ketebalan 1.2-1.3mm.

Di bawah adalah beza antara polyester dan acrylic felt.


Acrylic Felt


Polyester Felt


Dan Alhamdulillah, kami menerima respon yang sangat positif daripada pembeli.Bagi anda yang ingin  membuat tempahan, anda boleh inbox kami di fanpage atau Whatsapp / Telegram 019-3134144


Bagi yang berminat untuk menjadi Agen DROPSHIP, anda boleh mendaftar di borang yang disediakan atau whatsapp di nombor yang sama 019-3134144

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan sebarang komen / cadangan / pertanyaan anda di sini:
*
*
*
*

Visitor

Nak tanya..?

Followers

 

My Blog List

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by mybabycanread :)